
Ok, innan vi börjar med hyllningarna till 28+, låt oss gå igenom svagheterna, faktorerna som gör att denna restaurang inte har två stjärnor. 1: Servicen. Det är alldeles för lite personal per rum och bord. Av stjärnkrogarna har 28+ sämst och mest forcerad service.Ok, innan vi börjar med hyllningarna till 28+, låt oss gå igenom svagheterna, faktorerna som gör att denna restaurang inte har två stjärnor. 1: Servicen. Det är alldeles för lite personal per rum och bord. Av stjärnkrogarna har 28+ sämst och mest forcerad service. Att en någorlunda fylld matsal betjänas av en-två servitörer är en katastrof. 2: Lokalen. Kanske den mest tråkiga och sakrala i norra Europa. 3: Ostvalen. När man beställer stora avsmakningsmenyn och når ostarna mot slutet får man in en tråkig cheddar och en förutsägbar stilton. I övrigt är ett besök på 28+ perfekt. Du får njutningar från det bästa köket i Göteborg. Kanske det bästa i landet. Vare sig det rör sig om pilgrimsmussla, slätvar, anklever eller duvbröst. Det är detta 28+ vinner på. Det är därför de har en stjärna i Guide Michelin. Åtgärdar de ovan har de ytterligare en i mars.
28+:s båda avsmakningsmenyer är strålande (995 kr för den stora menyn och 895 kr för den mindre). Köket är på det stora hela som det bör vara helt lysande. En gåsleverterrin får långsamt smälta i munnen. Portionerna är oerhört vackert upplagda, en halstrad pilgrimsmussla med syltad paprika och buljong med rökt pilgrimsmusselrom är vackrast, ren konst, och alla rätter är perfekt balanserade med utsökta och väl utvalda viner. Särskilt från det mer exklusiva vinpaketet. Ta en titt på det på hemsidan och njut. Det överlägset bästa vinpaket jag har druckit i Sverige. Bland annat ett vin från den framlidne Didier Dagueneau. Väldigt få personer förstår hur ovanligt ett sådant inslag är i ett vinpaket.
Detaljer kan slipas på, 28+ är inte perfekt, men ingen krog tar dem på vin- och matsidan.