Svågerpolitik-bonanza

15:46 26 Apr 2013

Allting har en ände, men korven den har två. Det sa alltid min farfar. Och nu har jag bestämt mig för att ta en liten paus. Men hav förtröstan, ersättaren är på väg in. En basist med en extremt känslig gom kommer att guida er i Göteborgs krogmylla medan jag reser vidare mot nya och för tillfället okända mål. Men innan jag lämnar över vill jag naturligtvis dela med mig av en topp fem-lista. Det blir faktiskt lite känslosamt på slutet. Real talk!

1. Dubbel Dubbel-imperiet
Surbrunnsgatan 8, tel 13 04 04 och Kastellgatan 14, tel 13 04 00
Mina tjejer och killar levererar stans trevligaste dim sum och ser till att jag har roligt samtidigt. Här händer alltid något kul och jag häpnas fortfarande över hur perfekt ni har gjort det. Nu snart öppnar det en Dubbel Dubbel i Malmö. John, Emma, Erik och Lars, vill ni stå för underhållningen på min begravning?
Öppet: mån 14–22, tis–tors 17–23, lör 17–00

2. Björns bar
Viktoriagatan 12, tel 701 79 79
Björn, din jävel. Du vet precis vad som får mig att känna mig tillfreds. Mat och vin räcker långt, men du har det där lilla extra som gör att jag inte riktigt får nog. Maten smakar lite bättre hos dig, vinet likaså. Stämningen är alltid uppslupen och personalen alltid bäst i världen. Jag kommer snart tillbaka igen.
Öppet: mån–tors 18–01, fre–lör 17–03

3. Stearin
Tredje Långgatan 8, 13 77 88
Det kom ett brev till redaktionen (adresserat till fel person dessutom) där det stod att vi bara skrev om Stearin, och att vi borde sluta upp med det. För det första stämmer inte påståendet, och för det andra, vad spelar det för roll om vi skulle råka göra det? Maten håller högsta klass och lokalen bjuder in oss till avslappnat häng.
Öppet: tis–tors 17–01, fre–lör 17–02

4. Bara Magnus/Magnus & Magnus
Drottninggatan 5 och Magasinsgatan 8, tel 13 30 00
Med hårt arbete och en stark tro på produkten kommer man långt. Det har du gjort, Magnus. I 15 år har du jobbat för att ge dina gäster fantastiska och unika upplevelser. Och det har gjort dig till en av stadens absolut vassaste krögare. Du har en plats i mitt hjärta och jag kommer aldrig att glömma din passion.
Öppet: 17–sent

betyg: 1 Tiden
Den räcker inte till. Jag skulle lätt kunna tänka mig niodagarsveckan, 28-timmarsdygnet och 34-dagarsmånaden. Så mycket kvar att äta, så lite tid.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.