Det ligger något avsides, förbi centralstationen och ner mot vattnet, men de har ändå fullt med folk varje kväll. Green Lion är en ganska ny restaurang och pub i Malmö som lätt förknippas med vilket engelskt ölhak som helst med svettiga micronachos, klibbiga bord i mörkt trä och pilkastning.
Det enda som stämmer är det mörka träet. Green Lion är en nyputsad och mysig engelsk pub med restaurang. De har rykte om sig att ha riktigt bra luncher, en fish ’n’ chips som lockar folk från andra sidan stan och så ölen förstås. Green Lion är Åbro-ägt, men precis som de lovade innan de öppnade är det inget som gästerna märker. Green Lion har tvärtom en hel uppsjö av ölsorter och tar även in flaskor från små mikrobryggerier som är svåra att få tag på någon annanstans. Här kan man till exempel prova en kolsvart öl som är gjort på avföringen från något djur som har ätit kaffebönor. Ölen hälls upp i stora vinglas och är inte särskilt god, men upplevelsen kan vara värd sina extra kronor. Green Lion kallar sig gastropub vilket vi inte riktigt förstår innebörden av förutom att priserna är höga. Bland förrätterna serverar de en bra råbiff med traditionella tillbehör och det finns ofta en lockande soppa på menyn. Vi provar även den omtalade fish ’n’ chipsen och visst, den kommer in vackrare än någon engelsk variant vi har sett, inslagen i ett papper på en tallrik. Man får en stor smakrik fisk som bara är lätt friterad och väldigt god. Men de hemgjorda stora pommes fritesen är mjöliga och trista. Vi doppar dem i vinäger och majonnäs och sköljer ner med en kall öl som den hårda servitrisen har hjälpt oss att välja ut. Desserterna kommer inte med några överraskningar och vi hoppar över dem för att istället sitta i pubdelen och dricka öl tills vi glömmer räkningen.