Zink Grill får nytt liv i gammal lokal

16:01 17 Oct 2019

Drygt tio år efter originalöppningen får "Zinken" en andra chans. 

Det är i Aberdeens tidigare lokaler på Grev Turegatan som restaurang Zink nu ska återupplivas under det nya namnet Gastrotek Zink.
– När vår omåttligt populära restaurang ZINK Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade ZINK Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Given som är grundare och VD för Brasseriegruppen (tidigare PDF
 Brasserie Group).

Grundkonceptet med grillen i centrum är kvar men menyn är också breddad och har nu tagit  inspiration från Baskien i Spanien, Toscana i Italien, Provence i Frankrike samt kusterna runt San Francisco. 
– Menyerna komponeras efter säsong, tillgång och humör och där vi skapar fantastiska rätter med olika tekniker. 

Inspirationen till nya Zink är hämtad från gamla tiders hantverkare såsom bagare och slaktare, där verksamheten är uppenbar genom att råvaran exponeras och utgör en del av lokalens karaktär. Zinks matkoncept med råvarorna i centrum har fångats upp av arkitektbyrån Tengbom och här syns mycket specialritade hyllor, kabinett och skåp där allt från konserver till torkade örter visas upp. 

Gastrotek Zink öppnar den 25 oktober.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!