Wollmar har ny ägare

13:02 14 Apr 2018

Kommer Wollmar förbli sig likt? Vi har pratat med nya ägaren Ersin Pulat.

Restaurang Wollmar, som ligger på gatan som Håkan Hellström bodde på när han gjorde ett försök att flytta till Stockholm i unga år, är ett klassiskt vattenhål. Förut var jag där åtminstone två gånger i veckan, men besöken har blivit färre sedan min bästa kompis Dennis flyttade från Stockholm. Nåväl, i veckan uppmärksammade en annan kompis mig på att restaurangen söker personal. I annonsen stod det att Wollmar har bytt ägare. Jag såg det som min journalistiska plikt att höra av mig till den nya ägaren Ersin Pulat (vars företag heter Para Invest AB!).

Hur kommer det sig att du har köpt Wollmar?
– Jag var ute efter att köpa ett ställe med själ när min kusin tipsade om att vi skulle ta en titt på Wollmar som kanske var till salu. Innan det hade vi sållat bort fyra andra restauranger. Först när jag stod utanför så tänkte jag "Äh, vad är detta för ställe?" Men när jag klev in blev jag förälskad i atmosfären, säger Ersin Pulat.

Kommer det bli någon skillnad på Wollmars med dig som ägare eller kommer det vara sig likt?
– Det kommer att fortsätta som vanligt, men med lite uppfräschning. Jag vill inte ändra något speciellt. Jag har gjort en liten research och frågat stammisar. Majoriteten är emot att det byggs om.

Ni söker ny serveringspersonal. Byter ni ut hela personalstyrkan nu?
– Personalen byts inte ut, men vill ha in en servitris/bartender som är tjej. Jag tycker att vi är för många grabbar just nu. 

Trots att det står "Wollmar" på skylten är det många som säger "Wollmars". Och i jobbannonsen där ni söker ny serveringspersonal skriver ni både "Wollmars" och "Wollmar". Vad är det som gäller egentligen?
– Skylten kommer hänga kvar. Den har en retrostil som jag gillar. Wollmar kommer fortsätta med att heta Wollmar. Men kan hända att den kallas för Wollmars när man pratar med varandra. 

Det låter alltså som att restaurangen är i trygga händer. Den 18 april har förresten Volmar namnsdag. Det har några glada entusiaster uppmärksammat genom att starta Facebookeventet Volmar har namnsdag. Ryktet säger att det kommer säljas Wollmar-merch på plats. John, om du läser det här: kan du lägga undan en t-shirt i storlek medium till mig?

Wollmar(s) ligger på Wollmar Yxkullsgatan 12 på Södermalm.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!