
Foto: James Holm
[B]Vid Vasaplatsen har vad[/B] som förmodligen är stans snyggaste och mest stilmedvetna snabbmatsställe nyligen slagit upp portarna. Arkitektbyrån Olsson & Lyckefors ligger bakom interiören, men det snygga slutar inte där - menyer, personal och mat präglas av en god smak som nästan känns konstig i sammanhanget. Det är dock tilltalande att själv kunna påverka hur ens måltid ska se ut utifrån bröd och tillbehör. Ett extra plus för alla freaks är att det med näringsinnehållsupplysningen lätt går att få en överblick av vad man kränger i sig.
[B]Hur tänkte ni när ni startade Pita?[/B]
- Jag fick inspiration från en falafelbar i Barcelona där kunden själv kunde plocka ihop vad man ville ha och sedan utvecklade jag det konceptet. Vi har ju inte bara falafel utan försöker bredda med så mycket som möjligt för att få in många målgrupper.
[B]Ja just det, vilken sorts människor kommer till er och äter, är det bara trendiga innerstadsmänniskor som vill veta vad de stoppar i sig?[/B]
- Det är mest unga och trendiga människor men inte bara, kanske 70 procent. Även om vi inte utgår från att göra hälsosam mat så är det mesta det hos oss. Det är viktigt att folk vet vad de stoppar i sig, på många ställen tror man kanske att man äter nyttigt även om man inte riktigt vet. Vi har näringstabeller och strävar efter att kunden ska kunna plocka ihop en egen favorit och samtidigt veta vad det är man äter.
På Pita är det gott, billigt och snyggt. Det ligger på Aschebergsgatan, precis vid ettans hållplats och man kan ringa på 13 13 94.