Tar över kranar och kylar ett par månader framöver.
Från och med den 15 november och två månader framåt är det göteborgsbryggeriet Stigbergets som levererar all öl till Portal Restaurant och Portal Bar. Takeovern är en del i restaurangens pågående satsning på svensk hantverksöl.
– Bland det viktigaste med våra bryggerisamarbeten är att vår personal och gäster ska lära känna den svenska ölbredden och här får de verkligen ett stycke svensk ölhistoria. Jag är mycket glad och stolt över det här samarbetet, säger Klas Lindberg, krögare på Portal.
Nils Hultkrantz som är medgrundare av Stigbergets fyller i.
– Att som restaurang rikta allt fokus på ett utvalt hantverksbryggeri under en period andas nyfikenhet och uppskattning av nyanser och kvalitet. Det gör att gästerna kan uppleva såväl djup som bredd hos bryggeriet och över tid odlas så en svensk ölkultur med substans.
Den 29 januari kommer det även att anordnas en beermakers dinner där teamet från Stigbergets deltar och berättar om sina öl.