Lantmännens Magnus Kagevik, Fredrik Spendrup samt bryggmästare Richard Bengtsson.

Spendrups lanserar en signaturöl

10:24 13 Mar 2023

Premiumlagern Spendrups Signatur markerar 100-årsjubileet för familjeföretagets ölproduktion.

Året var 1923 när Louis Gustaf Herbert Spendrup köpte Grängesbergs bryggeri efter att ha blivit diplomerad bryggmästare på VLB Berlin. Signaturen på dekalen som pryder den nya pilsnern Spendrups Signatur är från hans ansökan till bryggeriskolan.
– Det här blir det första ölet med Spendrupsnamnet på som lanseras under min tid som VD, vilket känns stort och väldigt kul. Det har också varit viktigt för familjen att uppmärksamma vår historia samtidigt som vi lyfter framtidens råvaror och jordbruk, och jag tycker verkligen att vi lyckats. Detta är ett öl som vi med stolthet sätter vårt namn på, säger företagets vd och koncernchef Fredrik Spendrup.

Förra våren inledde Spendrups och Lantmännen ett samarbete kring odling av kornmalt enligt Lantmännens program för framtidens jordbruk. Samarbetet innebär att parterna tillsammans odlar kornmalt med hållbara odlingsmetoder. Maltkornet skördades i augusti 2022 och är nu del av familjeföretagets senaste lansering.
– Med hjälp av Klimat & Natur-kornets minskade klimatpåverkan kan vi nu presentera ett öl som både är hållbart framställt och smakar väldigt gott. Ett öl som representerar Spendrups när vi är som allra bäst, fortsätter Fredrik Spendrup.

Inledningsvis lanseras Spendrups Signatur exklusivt för kranarna på Grand Hôtel men det kommer i framtiden att dyka upp på fler krogar. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!