Så hanterar krögarna krogkrisen - L'avventura

14:14 22 Mar 2020

Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig. 

Karl Ljung är krögare och driver L'avventura på Sveavägen i Stockholm. Såhär har den senaste tiden sett ut hos dem.
– Här på L`avventura tar vi med varm hand om de gäster som vill ha en stunds italiensk gastronomisk glädje. Det är inte riktigt samma tryck som innan men vi har många som vill komma och umgås och stötta oss.

Kommer ni att fortsätta ha öppet som vanligt?
– Vi korrigerar något i våra öppettider men i stort sett som innan. Detta bestäms som allt annat löpande då saker och förutsättningar ändras timme för timme, dag för dag. Men målsättningen är att finnas tisdag till lördag kväll precis som vanligt för dom som vill komma hit och fly vardagen för en stund.

Vilka konsekvenser ser ni för ruljansen i branschen på kort respektive lång sikt?
– Branschen i stort står vid ättestupan och tittar ner i avgrunden. Vi sätter nu vårt hopp till en stödlösning från regeringen som kan rädda enorma mängder jobb i vår näring i Sverige. Var vi landar är som i alla sektorer omöjligt att gissa sig till. Vi är nu i ett akut läge och då är det det vi hanterar efter bästa förmåga för våra gäster och medarbetare.

Vilka åtgärder vidtas?
– Permitteringar och andra neddragningar som gör oss så smala i kostymen det går. Det är precis som i så många branscher en enorm osäkerhet och detta gör att alla drar i bromsen. Åtgärder i verksamheten är en hel del hygienfrågor, extra städning, spritning av handtag, toaletter flera gånger per dag. Vi erbjuder även gästerna lite mer utrymme mellan borden. Take away har med stor framgång startats igång redan förra veckan.

Vad har ni för uppmaningar till allmänheten?
– Vi lyssnar förstås dagligen på vad myndigheterna säger och följer deras direktiv. Men utöver det vill jag och vi på L'avventura passa på att tacka för allt stöd från våra fantastiska gäster, det är personalen och gästerna som gör ambiencen och magin tillsammans.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!