Rörstrandsgatan blir med pintxosbar

13:02 7 Feb 2018

Svenskt möter spanskt när Erik Mellqvist bakom Mellqvist kaffebar öppnar nytt.

En pintxosbar öppnar till sommaren på Rörstrandsgatan, skriver StockholmDirekt. Ett stenkast från Mellqvist kaffebar är byggandet i full gång då de tomma lokalerna som tidigare huserat frisörsalong och inredningsbutik ska förvandlas till en spansk-svensk pintxos-bar. Erik Mellqvist, Patrik Asplund och Andreas Rosenstam står tillsammans bakom den nya satsningen som ska servera pintxos – Norra Spaniens svar på tapas. Menyn kommer att vara säsongsbaserad och representera Sverige med smaker som vilt, gotländsk tryffel, svenska ostar och vårsparris.

– Målet är att man ska komma in, ta två pintxos och en öl, innan man går vidare och käkar middag någon annanstans. Sen får man gärna komma tillbaka efter middagen, säger Erik Mellqvist till StockholmDirekt.

Än finns inget fastställt öppningsdatum för baren, men Mellqvist hoppas att de är redo att slå upp portarna i juli eller augusti.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!