Utanför fönstret vräker snön ner över Stockholm, men på Pontus Frithiofs restaurang La Tour på våning 23 i DN-skrapan har man bestämt att det är vår.
Det är nämligen primördags. Nässlor, beta, sparris och rabarber – smakerna är bekanta. Ändå känns det varken tråkigt eller uttjatat när serveringarna trillar in.
La Tour är rakt igenom lyx. Gästerna ges möjlighet att eskorteras till och från resurangen i en mörkt blå metallic Rolls-Royce. Primörmenyn som går under namnet Les Primeurs är kryddad med tryffel, hummer, vaktel, toppmurklor och anklever och lax. Råvarorna är av högsta kvalitet, försäkrar krögaren Pontus Frithiof. Därmed inte alltid de mest lokala.
– Våra vaktlar är de allra bästa från Challande. Den vita sparrisen är årets absolut första från Tyskland. Laxen från Färöarna är magnifik. Men ofta hittar vi det bästa i det lokala, då använder vi självklart det, säger Pontus.
Restaurangen öppnade i augusti. Inte sedan Pontus-gänget stängde Pontus in the Green House 2007 har amibitionsnivån vart lika hög som på La Tour.
– Idag finns det väldigt många fantastiska restauranger i Stockholm med moderna och nynordiska menyer. Vi väljer att gå den motsatta vägen, klassiskt. Vi jobbar med en helt annan typ av gastronomi som vi verkligen brinner för och som vi tycker är ett bra komplement till andra restauranger i stan. Det känns läksigt att vara tillbaka på finkrogscenen, men det har slagit väl ut. Vi har haft fler gäster än vi vågat hoppats och långa väntetider på bord.
Les Primeurs serveras från den 6 april och är tänkt att bli ett årligt återkommande inslag på La Tour.