Cirkusdirektören, Lyckans Hjul.

På gång i Öresund

Viktor Flarkell 11:31 14 Feb 2024
I väntan på att knopparna ska brista presenterar vi sex grejer du kan underhålla dig med i Öresundsregionen den kommande månaden.
 
Konstutställning
Kapwani Kiwanga, The Length of the Horizon
26/1-26/8, Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, Köpenhamn
I sin första stora utställning i Skandinavien utforskar Kapwani Kiwanga sociala mekanismer och maktens dynamik genom enorma installationer. Instagramvänligt.

Performance-festival
Managing Discomfort
22/2-19/4, Husets Teater, Halmtorvet 9B, Köpenhamn
Fram till mitten av april visar sexton danska och internationella konstnärer upp deras verk som alla har den gemensamma nämnaren att de behandlar något slags obehag. Se fullständigt program online.
 
Lajv
PLX Lyckans Hjul
16/3, Brogatan, Brogatan 12, Malmö
PLX ställer till med lajv för första gången. En tidsmaskin till tjugotalet, färdiga intriger och berusade vuxna människor som leker. Kanske årets bästa verklighetsflykt. Biljetter på plxplxplx.live
 
Konsert
Romperayo
9/3, ALICE på Stairway, Lindehøjen 12, Köpenhamn
Ett av Colombias mest intressanta band kommer till Köpenhamn. De kallar sig själva "tropical futurists" och blandar psykadelisk cumbia och modern elektronika. En absolut dansfest utlovas.
 
Klubb
Endurance
2/3, 21-08, Hangaren, Refshalevej 185, Köpenhamn
Efter en miniturné i Turkiet så bjuder kollektivet Endurance in tre dj's från Istanbul till en natt i Köpenhamns mest rave lokal. För de som inte har råd att åka till Berlin. För de som behöver en riktig blowout.
2/3, 21-08, Hangaren, Refshalevej 185, Köpenhamn
 
Pit-stop
Paloma
Friisgatan 8, Malmö
Den enda anledningen till att jag kallar det pitstop är för att jag bara har använt det som pit-stop hittills, vilket det med sin utmärkta placering fungerat ypperligt som. Grand har öppnat nytt ställe med chilensk kök, dryck och musik. Cevichen är efterlängtad och toaletterna underbara.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!