Bild för Viktor Flarkell

Viktor Flarkell

Sommarens hits och plågor enligt klubbprofilerna

 

Sommaren är den årstid som den dåliga smaken kryper fram och får oss att tappa alla hämningar på dansgolvet. Eller? Vi lät några av klubbscenens aktörer och tyckare svara på frågan om vilka låtar de tror blir sommarens plågor och klubbhits.

Låtarna vi älskar i hemlighet

Okej, du tipsar om de senaste mixarna från Soundcloud och Pitchfork, okej, du hade James Blake högst upp på LastFm före alla musikskribenter och okej, du hade nog mest koll av alla på små indieband under MySpace glansdagar – men jag vet vad du gör.

”Kan det bli för mycket bögar?”


Foto: Rasmus Wallin

 

När Joakim ”Joe” Nilsson vann Malmö/Lunda-priset 2010 för ”Årets Glädjespridare” gjorde han det för sin minst sagt långa kamp för att arrangera klubbar åt hbtql-folket i stan. Katja Gustafsson är Sveriges mest kända queer-dj och festarrangör, reser runt i Europa, dj:ar och arrangerar fester i de coolaste huvudstäderna. Gunn Lundemo är en gaybloggare och festfixare. Tillsammans har Katja och Gunn Club KG som de kör runtom i Sverige. Nöjesguiden tog ett snack med alla tre för att reda ut det här med gayklubbar.

Jag har problem med gayklubbar

Går man förbi Wonk på Adelsgatan ser man stora planscher på vältränade, hunkiga killar med en knapp tråd på kroppen. På klubbens hemsida står det att det är en ”mixed gayklubb”. Hur inbjudande de här planscherna är för den kvinnliga hbtql-publiken vet jag inte.

Danska favoriter

Vår klubbredaktör drog över bron till huvudstaden i grannlandet för att lista sina personliga favoriter bland stadens klubbar.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!