Säsongsbaserad lunchmeny i lyxförpackning när matsalen öppnar upp dagtid för första gången på 30 år.
Från och med den 12 mars öppnar Operakällarens Matsal för lunchservering på lördagar. Gästerna kommer kunna välja mellan à la carte eller två förutbestämda menyer, Operamenyn och Grand Menu. Precis som på kvällstid är det ett genomgående franskvänligt tema av nordiska råvaror. Värstingen Grand Menu tar cirka tre timmar och prislappen ligger på 1 900 svenska kronor.
Senast Operakällaren serverade lunch var trettio år bakåt i tiden. Kökschefen Viktor Westerlind hoppas att de förlängda öppettidena ska attrahera gäster som inte varit på Operakällaren tidigare.
– Vid sidan av våra befintliga stamgäster vill vi locka en ny publik med matälskande foodies från hela världen, säger han i ett pressmeddelande.
De gastronomiska helgluncherna kommer vara fyllda av säsongens råvaror och byter skepnad fyra gånger per år.