Månadens krogprofil: Sara Shalabi

17:08 10 Jul 2009

Tomas Brolins krog Undici drogs i höstas med svåra problem gällande alkoholtillståndet och tvingades lägga ner i slutet av oktober förra året. Nu har verksamheten åter öppnat men i nya lokaler och med en ny ägarduo. Sara Shalabi och David Strand var restaurangchef respektive köksmästare på den ursprungliga restaurangen. Nu ligger de själva bakom nysatsningen i Nox gamla lokaler på Grev Turegatan.

Andra gången gillt för dig Sara. Hur känns det?
–Jag känner mig verkligen priviligerad som har fått den här chansen. När Undici fick stänga i höstas så var det jättetungt. Jag hade jobbat där i över sju år och det var som mitt andra hem. Men man stärks ofta av jobbiga händelser i livet så när jag plötsligt vaknade upp ur min dvala kände jag att jag ville göra något eget. Vi frågade Tomas Brolin om det fanns någon chans att vi kunde få ta namnet och när han svarade "JA" var min lycka gjord.
 Blir det några förändringar?
–Vi har ju ett vinnande koncept med norrländsk/italiensk mat och en dj från gamla Undici så man vill inte förändra alltför mycket. Det är en stor förändring i sig att byta lokal. Men självklart vill jag och David sätta vår nisch på restaurangen.
Hur mycket nattklubb och hur mycket restaurang är Undici?
–David har bland annat lagat mat i Nyhetsmorgon och är otroligt duktig på att komponera olika maträtter utan att det blir för tillknysslat. Jag är utbildad sommelier och min dröm har alltid varit att driva en restaurang. Så vi har väldigt höga ambitioner när det gäller restaurangverksamheten. Vi vill inte riktigt kalla oss för nattklubb, utan vi har mer nattliga aktiviteter som vi kallar det internt. Sedan att folk har kul här och dansar till bra musik är en annan sak.
Vad tycker du är bra med Stockholms krogliv och vad saknar du?
–Jag tycker att vi har för många ställen som är för lika. Sedan är hela den här diskussionen om att vi inte ska få ha kvar våra femställen helt sjuk. Hur ska vi kunna vara en levande storstad när alla ställen stänger klockan tre? Jag hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och lägger ner den där frågan.
Vad säger Tomas Brolin om ägarbytet?
–Han är jätteglad att vi valde att driva hans koncept vidare och han önskar oss all framgång. Vi kommer alltid att ha ett bord reserverat för honom!

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!