Månadens krogprofil: Robert Hållstrand

14:39 8 Apr 2009

Robert Hållstrand har drivit restauranger och nattklubbar i Stockholm under ganska många år, främst inom Kharmagruppen. Nu tar han och hans kompanjoner steget in i hotellbranschen och slår upp dörrarna till Story Hotel på Riddargatan 6.Robert Hållstrand har drivit restauranger och nattklubbar i Stockholm under ganska många år, främst inom Kharmagruppen. Nu tar han och hans kompanjoner steget in i hotellbranschen och slår upp dörrarna till Story Hotel på Riddargatan 6. Ett trendigt hotell med ambitionen att även skapa en riktigt bra restaurang och bar i entréplanet.
Hur föddes idén om ett hotell?
–Jag har haft den här drömmen hur länge som helst egentligen. Men för ett par år sedan fick vi erbjudande om att öppna i den här fastigheten och det kändes klockrent. Först tänkte vi öppna ett lyxhotell men det innebar dels en större risk och kändes heller inte helt rätt. Så vi bestämde oss för det här konceptet. Prismässigt är det jämförbart med ett trestjärnigt men designmässigt ligger vi snarare någonstans mellan fyra och fem stjärnor. Avsikten är att bygga flera hotell med samma koncept och det är lite därifrån namnet Story kommer ifrån. Min roll i verksamheten är i dagsläget som VD. Jag sitter med i ledningen för hotellet och restaurangen och ansvarar tillsammans med hotelldirektören Sören Hullberg för helheten.
Vart går du själv helst ut och äter och dricker?
–Tyvärr hinner jag inte gå ut så mycket eftersom jag jobbar 24 timmar om dygnet torsdag till lördag med Village och Rose. Men äta måste man ju och då blir det oftast Riche, Teatergrillen eller Berns.
Vad är bra i Stockholms krogliv och vad saknar du?
–Det är lite tråkigt när större ägarorganisationer ligger bakom många nattklubbar. Risken är att det blir lite för likriktat. Krogvärlden kräver lite mer känsla och framför allt hjärta. Jag skulle gärna se fler aktörer på marknaden.
Vad gör du när du inte jobbar på hotellet eller någon av klubbarna?
–Då tar jag långpromenader med min hund Boss.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!