Den hedonistiska hummerveckan är tillbaka.
Okej det är inte riktigt en hel vecka, men åtminstone mellan den 2-6 november går Vassa Eggen traditionsenligt all in på hummer under en period där man kanske som allra mest behöver få unna sig.
För några veckor sedan auktionerades den första svenska hummern ut, och två humrar på totalt 1,1 kilo gick under klubban för 77 000 kronor. Lyckligtvis råder något mer humana priser på Vassa Eggen där de flesta rätter på menyn ligger på 145 spänn.
– Jag skulle säga att det är motsatsen till fine dining och skaldjursplatå. Tänk comfort food, hummer på tidningspapper, öl i plåthinkar och livlig stämning, säger Niklas Odin som är krögare på Vassa Eggen.
Lobster Shack kan avnjutas både i baren och restaurangen, bord bokar du precis som vanligt. Under samma period anordnas även Seafood Schack på systerkrogen Kommendören, och som namnet antyder blir det hummer även här men uppblandat med andra skaldjur.