LISTA: 5 svenska dryckesproducenter du borde känna till

18:14 6 Oct 2017

Jokk Bärdrycks dagar på tronen är räknade – här är några av de främsta utmanarna.

Det bubblar och har sig på många ställen runt om i Sverige. Nedan listar vi fem spännande producenter vid sidan om Fruktstereo (läs vår intervju med dem här) som också buteljerar sin väg in i svenskarnas hjärtan just nu.

Nyckelbryggerier
Norrländskt företag vars ess i rockärmen stavas Hjortrongranat, en fullkomligt världsunik läsk gjord på hjortron. Sålde slut på sin första batch redan innan den hade tappats upp, men nu ryktas mer vara på väg.

Rescued
Populär frukträddare som gör hedervärd juice och must av ”frukt som är för stor, för böjd, för ful, för gul eller som fått ett blåmärke”.

Brännland Iscider
Vem kunde ha trott att frusen äppelmust kunde resultera i något såhär lyxigt? Fantastiskt hantverk, alkoholhalt på strax över 11% och dina efterrätters blivande bästis.

Roots of Malmö
Någon slags kombuchaveteraner vid det här laget. Höstvarianten med smak av älgört är nästan lika vass som de gamla favoriterna med gurkmeja och kaffe.

Vin & Natur
Dessa förstklassiga naturvinsimportörer kan sedan en tid tillbaka även titulera sig ciderproducenter. Höjdpunkten än så länge är 2016 års ”Häxan”, punkigt bryggd på röda vinbär, kvitten, päron, plommon och äpplen.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!