Taklagsfest på nya Oaxen
Under våren 2013 öppnar krögar-paret Agneta Green och Magnus Ek sin efterlängtade uppföljare till toppkrogen Oaxen. Restaurangen på Djurgården i Stockholm kommer att ligga i det förfallna gamla slipskjulet vid Beckholmsbron och bygget har kantats av idel förseningar. Men nu är åtminstone taket lagt på plats.
– Nu fortsätter vi med fullt fokus på att bygga färdigt invändigt, säger Agneta Green. Interiören kommer att matcha omgivningarna med en marinindustriell stil och om allt går vägen öppnar vi under våren.
Restaurangen kommer att ha plats för 30 sittande gäster i matsalen och 70 gäster i en något mer informell avdelning. Det kommer dessutom att byggas en uteservering intill vilken båten Prince van Orangiën kommer att förtöjas och precis som tidigare drivas som hotell. Agneta och Magnus stängde den prisbelönta Oaxen för ett år sedan och har sedan dess drivit delikatess-butiken Oaxens skafferi vid Mariatorget.
Ny helylleskrog för alkohol-romantiker
Tweed
Lilla Nygatan, tel 506 400 84
Bokningsbara bord med stora läder-fåtöljer, köttmackor och kanapéer. Allt för att du ska få dricka så värdigt och bekvämt som möjligt. Det är melodin på Daniel Crespis nya skapelse Tweed som öppnar i början av 2013. Målet är enligt den livsnjutande krögaren att skapa den mest alkoholromantiska av miljöer, där komfort står i centrum. Tweed kommer att ligga i anslutning till restaurang Djuret och servera mat både från den menyn och från Crespis konceptkrog 12x8. Det kommer dessutom att erbjudas kvalitetstobak i form av kubanska cigarrer.
pelle tamleht
Tweed kommer att ta emot bordsbokningar mån–lör 16.30–01.00.