Där Nobelvägen skär som mest abrupt genom Simrishamnsgatan, i en lokal som huserat ett läderskrädderi i 25 år och dessförinnan tjänat som mjölkbod, öppnar gänget bakom Välfärden nu upp Jesusparken Kaffebar & Deli. Det är Frida Angvar med en lång karriär i restaurangbranschen som kommer att vara ställföreträdande på plats.
– Vi vill kunna trycka in så mycket bra grejer som möjligt på våra 30 kvadratmeter, både handplockade godsaker från södra Sverige och egengjorda, säger Frida.
Ledorden är kärlek och respekt och hon berättar om otaliga utflykter till musterier och gårdsbutiker där de har letat russinen i kakan och dedikerade leverantörer att samarbeta med. En av Fridas personliga favoriter är Lindhags marmelader från Småland, de gör även ostar och tävlar i Marmelad-SM.
Malte Rohlin som driver Välfärden talar om att tonvikten kommer att ligga på smidig take-away av mackor och sallader men att folk som vill grotta ner sig i kaffe, ostar, marmelader eller olivinläggningar också ska få sitt lystmäte tillgodosett.
– Vi vill utgå från det vi själva gillar och i förlängningen göra så mycket som möjligt från grunden, alltifrån småkakor till smaksatta oljor, säger Frida. Men samtidigt är vi realistiska och börjar i lagom takt.
Tids nog hoppas de ha veganska korvar och ostar som säljs i bit eller skivor i den nyss uppackade delidisken, som för tillfället är väl dold av borrmaskiner och hyllplan och väntar på att skruvas upp.
– Mycket av utbudet kommer att tillberedas i köket nere vid Orkanen och vi ser det gärna som att vi tar det göttaste från Välfärden med oss till våra hemkvarter här på Möllan, säger Malte. Man har ju spanat på den här fina gamla lokalen ett bra tag och nu blev den ledig, det fina gamla schackrutiga mejerigolvet är till och med kvar. Vi kör hårt på det ekologiska tänket och kommer att satsa på mycket närproducerat utan att utesluta våra favoritprodukter om de råkar vara tillverkade i norra Sverige.
Jesusparken Kaffebar & Deli öppnade den 1 september. De har öppet tis-sön 10-19.