Filip Fastén.

Filip Fastén gör världens långsammaste måltid

09:29 8 Nov 2018

Stjärnkockens rätt ska serveras om 16 månader.

I veckan börjar Filip Fastén tillaga en måltid som ska serveras i början av 2020. Projektet är en hyllning till att bra mat ska få ta tid, och i receptet ingår bland annat morötter som odlats i och sedan tillagats av värmen i en dyngstack.

Dyngstacken ligger i Burträsk, vilket också råkar vara det ställe som Västerbottenost ("Norrlands parmesan") lagras i just 16 månader. Osttillverkaren är också initiativtagare till projektet tillsammans med Fastén, och inspirationen kommer ifrån sommaren 2018 då det svårt att få tag på Västerbottenost då den på grund av det varma vädret inte hade hunnit lagras klart.

Läs även: Filip Fastén tar över Gyldene Freden.

Stad: 
Kategori: 
4 Visa kommentarer (4)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bang Matbar

Hål-i-väggenhaket är både en bar och restaurang med fullt av folk när Nöjesguiden stiger in.

Bistro de Paris 



Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!