Bild: @pastrybyjoellindqvist/Instagram

Dessertmästaren startar egen glassfabrik

20:29 8 May 2017

Matprofilen från Malmö satsar på "hantverksglass i nordiska smaker".

Glada nyheter för fans av god glass gjord på ärliga ingredienser: i juni slår Joel Lindqvist upp portarna till sin nya glassfabrik i Stockholm. Detta meddelar dessertmästaren via sin Instagram idag.

Nordic Fauna Ice Cream, som satsningen heter, är en liten glassfabrik belägen i Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm. Där kommer Joel Lindqvist att tillverka "hantverksglass i nordiska smaker".

Det blir glassar att äta rakt upp och ner. Eller som små smakberättelser, pusselbitar till ett större äventyr. Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga att utmana sina egna gränser, förklarar Lindqvist på det nya företagets Instagram.

Joel Lindqvist är till vardags aktiv med att driva sin egen mat- och chokladstudio i Malmö, samt med att föreläsa och hålla i kurser runt om i landet. 2014 kammade hem segern i Dessertmästarna. Redan då arbetade Lindqvist aktivt för att lyfta fram ekologiska produkter på dessertscenen, något som verkar gå igen även i glass-satsningen.

För mig är hantverksglass en fråga om riktigt bra råvaror, och glass som vågar vara just glass. Att sätta varje recept och smet från grunden utifrån vilken smakidé jag har. Att undvika genvägar. Och att inte i onödan använda vitt socker, utan hellre jobba med olika slags socker som har karaktär som bidrar med smak till glassen, berättar han.

Fredagen den 16 juni kan den som vill (och osar på info@nordicfauna.se) bege sig till Kräftriket 14A för att närvara på Nordic Fauna Ice Creams releasefest. Där bjuds det på "kick ass glass" och skumpa från kl. 14.

För den glassugne i syd låter Joel Lindqvist hälsa att de nya Nordic Fauna-glassarna även kommer att finnas tillgängliga i "den vanliga" Malmöbutiken under sommaren.

Här hittar du mer info. Läs även: "Hateff Mousaviyans långa intervju med Joel Lindqvist från ifjol"

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Joel Lindqvists legacy

Hateff Mousaviyan snackar ekologi, ostronglass och politiska praliner med Malmös oomstridde dessertmästare.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!