Containerpark till Slaktis

Redaktion 14:36 11 Jun 2024

Filip Adamo och Jonas Fläckeruds nya projekt består av ytterligare en urban omvandling, och fokus ligger bland annat på mat och dryck.

Två innovativa entreprenörer med en passion för urbana omvandlingar är redo för att sätta ett nytt avtryck i Stockholms stadsbild med sitt senaste projekt i form av en containerpark i Slakthusområdet. Satsningen syftar till att fortsätta blåsa nytt liv i ett historiskt och kulturellt område, samtidigt som att erbjuda en plattform för kreativitet, hållbarhet och gemenskap
Slakthusområdet har länge varit känt som stadens köttindustriella hjärta, men har under senare år rustats upp och begåvats med ett oblygt restaurangutbud, eventlokaler och kontorshotell. Filip Adamo och Jonas Fläckerud ser också potentialen att förvandla detta område till en mer pulserande stadsdel och deras containerpark är tänkt att fungera som en katalysator för denna omvandling. Vision sträcker sig dessutom långt bortom traditionella kommersiella utvecklingsprojekt.


– Vi vill med Containerparken inspirera och förändra. Det är en plats för alla, där vi kan mötas och fira en ny form av lustfylld aktivism och gemenskap. Medborgarna i parken är vår orkester och vi dirigenterna som nu äntligen får premiärspela första stycket ur en viktig berättelse som måste höras. Den om att endast tillsammans skapar vi en hållbar framtid. Det här stycket svänger och ni kommer alla vilja sjunga med.

Containerparken kommer att bestå av ombyggda fraktcontainrar, ett val som inte bara är ekonomiskt och estetiskt, utan också miljövänligt. Genom att återanvända containrar bidrar projektet till att minska byggavfall och spara resurser. Dessutom kommer parken att innehålla grönområden och takträdgårdar, vilket främjar biologisk mångfald och skapar en grön oas i stadslandskapet. Parken är av pop up-karaktär och har tidigare bland annat huserat i Visby.
En av höjdpunkterna i containerparken kommer att vara mat- och dryckesutbudet som består av en mix av lokala matleverantörer och internationella smaker. Parken ligger också precis i anslutning till de gamla Slakthushallarna som utgör hjärtat i Slakthusområdets satsning på mat, kultur och upplevelser.

Under 2023 etablerades Hus 26 i Slakthushallarna med restauranger som Solen, Bar Montan, Afrika samt Hosoi och kafferosteriet Stockholm Roast. I april i år öppnade även konsertarenan Fållan inom ramen för kultursatsningen Distriktfem.
– Att Slakthusområdet nu bubblar av spännande saker är fantastiskt. Det är en nydanande plats som redan idag attraherar människor från hela Stockholm med sitt starka kultur- och restaurangutbud. Med HUS 33 Containerparken får Slakthusområdet ännu mer liv under dagtid, där alla kan känna sig välkomna oavsett ålder. Områdets utveckling kommer pågå under många år och för oss är det viktigt att det alltid ska vara en härlig och inspirerande plats att besöka och verka i, säger Marcus Lindh, affärsutvecklare på fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

Plåtdörrarna till HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet planeras öppna inom kort och parken kommer att vara öppen året runt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!