Bishop Arms är en gastropubskedja som finns på 39 platser i Sverige. Den 29-30 januari deltar de på Nöjesguidens Ölmässa. Vi frågade Kenneth Mossberg hur detta kommer sig.
– Vi har under det senaste året satsat hårt på ölmässor och har varit med på flera av de största mässorna runt om i landet. Vi tycker att det är ett bra sätt att få ut varumärke till en bredare publik.
Berätta om upplägget!
– Det finns lite olika upplägg när vi är på mässor. Allt från en liten bar till att bygga upp en hel pub. På denna mässan kommer vi att ha en fyra meter lång bar där tre stycken inbjudna mikrobryggerier kommer att vara gäster.Vi kommer även att satsa hårt på att ha en efterfest för utställarna och mässbesökarna på vår pub på Vasagatan när mässan stänger. Det kommer att finnas extra mycket mikroöl på kranarna och köket kommer att vara öppet till 24. Ett perfekt tillfälle om man vill prata med bryggarna under avslappnande former.
Hur många ölsorter tar ni med er?
– Vi räknar med cirka tio på fat och cirka tjugo på flaska.
Har ni som gastropub märkt av någon förändring i efterfrågan av öl under de senaste åren?
– Ja, vi har känslan av att folk i större utsträckning har börjat fråga efter suröl.
Vad tror du blir nästa stora öltrend?
– Här blir jag ju tvungen att svara suröl!
I Bishop Arms monter kommer tre bryggerier att samsas, närmare bestämt Fjäderholmarnas Bryggeri, Nils Oscar och Oceanbryggeriet.
Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.