Bastard Burgers till Malmö under nytt namn, nästa anhalt blir New York

14:17 18 Oct 2019

På grund av en förhållandevis uppenbar namnkrock byter kedjan namn när de etablerar sig i Malmö.

På bara tre år har hamburgerkedjan Bastard Burgers gått ifrån att öppna sin första restaurang till en årsomsättning på runt 200 miljoner. I nuläget finns 22 restauranger fördelade över landet, och målet är 31 etableringar innan årets slut. 

När turen kom till Malmö insåg kedjan att det fanns en rätt uppenbar namnkrock med Bastard.
– Vi trodde inte att det skulle vara möjligt eftersom vi fått igenom vår varumärkesregistrering. Först var det en chock med sedan började vi diskutera med dem, kommenterade företagets vd Simon Wanler tidigare namnkrocken i en intervju med Breakit.

Kim Markström, marknadschef.

De bestämde sig tämligen kvickt för att malmöetableringen behövde heta något annat. Det nya namnet blir Bronx Burgers, ett namn som redan varit på tal inför kedjans kommande satsning internationellt.
– Namnet kom väldigt naturligt i och med vårt nära samarbete med gänget från Bronx och framförallt Bronx Brewery som vi jobbat länge med, säger marknadschefen Kim Markström.
– Vi har stått på innergårdarna i Bronx och serverat Luleåcheese och Bronxgänget har nyss varit i Sverige där vi tillsammans gjorde en ölprovningsturné på några av våra restauranger. Inför premiären i Malmö flyger vi över hela gänget till Sverige igen. Det kommer bli en påkostad tvådagars premiärfest. 

Är det något annat i konceptet som förändras just på Malmörestaurangen?  
– Vi kommer att ha ett utökat samarbete med Bronx Brewery och andra aktörer i Bronx, både konstnärer och klädmärken. I övrigt är det samma service, samma känsla i restaurangen, samma grymma streetfood och samma stora veganska utbud. 
 
Kommer ni att byta namn på fler av krogarna i kedjan? 
– Framöver kommer alla nya restauranger i Skåne att heta Bronx Burgers. Nästa blir Kristianstad kring årsskiftet. Vi räknar med att öppna totalt 5-6 stycken i Skåne under 2020. 
 
Ni nämner att en internationell expansion ligger härnäst i tiden, vilka länder siktar ni på?
– Vi kikar närmast på grannländerna Norge och Finland. Vi kommer också att göra en avstickare till New York och nästa år öppna en restaurang i Bronx Brewerys nya lokaler i Bronx.
 
Premiären av Bronx Burgers är förlagd till den 25 oktober på Kalendegatan 28 i Malmö och blir en riktig monsteröppning under två dagar med ett mängd artister som spelar.

 

ARTISTER UNDER PREMIÄRHELGEN

Fredag
Jeru the Damaja (US)
Fridlyst
Tea & Timbe 
Jack the Ritter
Denzil Porter (US)
Happy People Soundsystem 

Lördag
Gonza-Ra
Jelassi
Antonio D
Denzil Porter (US)
Jesaja
Johanna Ritscher
Happy People Soundsystem

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!