Teg Publishing

Mattias Alkberg - Häxor

Norrbottenssonen Mattias Alkberg har återigen pumpat ut ett nytt album. Den här gången är det patriarkatet som fått honom att ställa sig bakom mikrofonen. Rösten är lika trollbindande som tidigare. Djupet i den får både sorgen och glädjen att växa i maggropen.

Södra Sverige - Rak Kant

På Södra Sveriges andra album släpper Mattias Alkberg den renodlade rättframma punken och unnar sig lite spretighet. Så länge det i rimlig utsträckning relaterar till punk, givetvis. Det innebär ofta postpunk, flera ställen närmare bestämt en mer arty svenska postpunk som den lät för 35 år sedan, då Psynkopat, Elegi, Att Som/Unter Den Linden och Hjärnstorm letade udda uttryck strax innan elektroniska instrument blev standard i sammanhanget. Eller som The Bear Quartet kunde låta ibland, du vet. 

Könsförrädare - End of History

Könsförrädare låter ungefär som ett förbannat First Floor Power blandat med politisk shoegaze och det gamla popbandet David & the Citizens. Kalkylerat skevt, nervigt, gnälligt och molande domedagsprofetiskt. Eller som om bandmedlemmarna helt enkelt fått nog av patriarkatet, klassklyftorna och orättvisorna och vill säga åt hela världen att skärpa sig. Det här är dock en skiva som fungerar bäst i måttfulla doser. För även om det är coolt med röster som vägrar sjunga musikskolevackert kan det frustrerade, på gränsen till spruckna, röstläget bli enerverande i längden.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!