Södra Sverige - Död musik

Tina Rosenfink 00:20 14 Feb 2019

Som ett av Mattias Alkbergs största fans (ingen källa på det) tycker jag såklart det är superkul med hans sidoprojekt, men let’s be honest, hans solokarriär kan inget annat slå.

Däremot tycker jag att Södra Sverige är Sveriges coolaste band. Men med den här coolheten följer även en känsla av fara och missförstånd. Alltså, jag övar på att gilla det fastän låtar som Rött ljus och I skolan skrämmer mig. Att lyssna på Södra Sverige är som att vilja klappa en glansig rottweiler som kan hugga av dig lillfingret när som helst. Men jag har inget emot att förlora ett lillfinger om jag får leka farlig.

Det som jag tycker att bandet har lyckats exemplariskt med på Död musik är blandningen av hårt och mjukt, det gör låtarna nyanserade och texterna djupa på ett sätt som lätt kan glömmas bort när man spelar punk. I sitt pressmeddelande skriver bandet att det är den bästa rockskivan du hittills inte hört. Den peppar dig, den lugnar dig och den tar hand om dig i misären. Skivans bästa låtar är Jag är bäst och Jag ska aldrig bli kär igen.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.