Capitol/Universal

Paul McCartney - Egypt Station

Under mer än 55 år har Paul McCartney hyllats för sin popgenialitet och sitt hantverk. Men han har samtidigt ansetts lite lättviktig och banal. På det 17:e soloalbumet finns hela det spektrat. Hantverket är oantastligt, med väl avvägda varianter på alla invanda knep från The Beatles och Wings.

Beck - Colors

No Distraction heter det femte spåret på Becks nya album, och det är en titel som är helt uppåt väggarna. Här anstränger han sig nämligen för att låta så mycket som Sting som han kan. Gud vet varför, men eftersom han lyckas fruktansvärt väl är hans torskreggae den värsta distraktion man kan föreställa sig. Jag menar, kom igen! Någon måtta får det väl ändå vara. Sting?

Nine Inch Nails - Add Violence

I det andra av tre planerade EP-släpp överraskar Trent Reznor och Atticus Ross med vänlig synthpop i Less Than och en än mer insmickrande ballad i The Lovers. Men när det så småningom är dags för den nästan 12 minuter långa, suggestivt repetitiva och stenhårt konfrontativa avslutningen The Background World, alltmer skruvad och förvriden för varje minut, är oordningen återställd.

Lil Yachty – Teenage Emotions

När Lil Yachty hos Zane Lowe i veckan pratar om merch-visioner på toaletten och hur Soulja Boy och Lil B var hans tidiga idoler, får man en liten bakgrund till den impulsiva lekfullhet som också genomsyrar hans musik. För på det 21 spår långa albumet är det just lustigheten som är den hopbindande röda tråden. Längden passar kanske inte en klassisk albumlyssnare, men karaktären förloras aldrig.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!