Rammstein - Rammstein

Christoffer Bertzell 00:00 18 May 2019

Rammstein är inte direkt kända för att ha ett högt arbetstempo men att det skulle ta tio år för att klämma fram album nummer sju hade nog ingen väntat sig. Bandet har sagt att detta mycket väl kan bli deras sista, och det skulle vara trist, framför allt när det är en bra bit från tyskarnas potential.

Missförstå mig rätt, det är inget dåligt album, men aningen tandlöst för att vara från en så annars vasstandad varelse som denna eldsprutande maskin annars är. Deras industriella metal har alltid inneburit en mästerlig hantering av dynamik med minimalistiska hårda riff, men på detta självbetitlade album har sextetten tappat lite av sin udd. Istället för att låta aggression vara en ledstjärna finns det mer omtanke och en större vördnad för Till Lindemanns sång, vilket ger ett lugnare, mer alternativrockigt intryck.

Det sticker sällan till eller bildas någon glöd på samma grafiska och vackra sätt tyskarna lyckats göra sedan debuten, även om bandet inte på något sätt har backat från sina makalösa videor och gränslösa texter om sex, droger, våld, kannibalism, mord, bdsm, nekrofili etc. Men när albumet tonar ut står jag ändå lätt frågande, ”var detta allt?”.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!