Strand of Oaks — Eraserland

Patrik Forshage 00:00 24 Mar 2019

Under namnet Strand of Oaks har Timothy Showalter hunnit till sitt sjätte album, och  med åren har skaffat sig ett inflytelserikt kontaktnät. Här utgörs bandet av stora delar av My Morning Jacket, och med sådana vänner blir förstås musiken episk, melodisk och inte så lite psykedelisk. Kombinera det med ett riktigt bräckligt psyke hos upphovsmannen så förstår man varför det i låtar som Hyperspace Blues låter som ett särskilt utflippat Echo & The Bunnymen och Final Fires visar upp gitarrinfluenser från Johnny Marr. För den som inte har problem med att stora vackra låtar halvvägs krakelerar och faller i skärvor är det hela ganska majestätiskt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.