Pacific Waves - Youngster

Patrik Forshage 00:00 7 Feb 2020

Youngster bygger på en omfattade och bred samling upplevelser och influenser, nästan ursäktar Göteborgsbandet Pacific Waves den bredd de upplever på sitt debutalbum.

Och visst finns det stunder som Kola och Hard to Be Nice som bryter av en aning med falsettsång och lite souligare botten, visst låter refrängen i Caroline lite mer muskulös än resten av skivan och visst finns det ett i sammanhanget udda blås i Backward/ForwardMen kärnan hela vägen genom albumet är ändå klingande indiepop som den lät när Orange Juice var världens viktigaste popband och Sarah världens viktigaste skivetikett, när stämsång och elektriska gitarrklanger helt utan distorsion var höjden av hemmagjord stil och skönhet och där replokalen funkar alldeles utmärkt som inspelningsstudio, vad ljudnördarna än anser om saken. 

Men att essensen i deras uttryck är mer enhetligt än Pacific Waves riktigt vill kännas vid förminskar på intet sätt deras debutalbum. Det ger dem en egen och specifik karaktär som gör Youngster till en friskt blomstrande bukett popsånger där slöa Ride My Bike just nu är den här skribentens favorit.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!