Durand Jones & The Indications - American Love Call

Patrik Forshage 00:00 25 Feb 2019

Retrosoul bedöms enligt hävd genom att vi först ringar in artistens genre och förebilder, och sedan undersöker hur väl artisten lyckas återskapa arrangemang och stämningar i relation till detta. Duran Jones & The Indications arbetar i den slickade vokalgruppstraditionen från det sena 60-talets och tidiga 70-talet, med uppenbara lån från The Impressions och O’Jays. Det gör de med tjocka stråklaget, finess och övertygelse, och vi är precis på väg att applådera dem för väl utförd rekapitulering när något oförutsett händer. 

Först i Long Way Home och sedan Walk Away lånar de in en annan soulsubgenres funkiga trummor och låter plötsligt moderna. Nå, eller lite modernare iallafall, någonstans i Raphael Saadiq-trakten. Det är en utmärkt väg vidare för Durand Jones & The Indications.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?