Bleached - Don’t You Think You’ve Had Enough?

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2019

Systrarna  Jessie och Jennifer Clavin har lagt bort allt vad berusningsmedel heter, och som omedelbar effekt är deras redan vassa rockmusik ännu mer fokuserad och skarp.  Ibland drar det i Sahara Hotnights powerpopiga riktningar och oftare mot snygg discopop väldigt tydligt i Blondies anda. Hitpotentialen i riffstarka låtar som Valley to L A och är oändlig, för att inte tala om handklappspopulismen i Real Life och faktiskt skivans allra flesta spår. 

I avslutande Shitty Ballet skalar de till att börja med bort allt utom röster och en basal akustisk gitarr för att hamra in sin poäng - ”Don’t wanna pretend it’s good when it’s not”. När sedan alla instrument brakar löst i ett crescendo med sina ljudligaste rättframhet är det verkligen ingen som behöver låtsas.  

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!