Bleached - Don’t You Think You’ve Had Enough?

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2019

Systrarna  Jessie och Jennifer Clavin har lagt bort allt vad berusningsmedel heter, och som omedelbar effekt är deras redan vassa rockmusik ännu mer fokuserad och skarp.  Ibland drar det i Sahara Hotnights powerpopiga riktningar och oftare mot snygg discopop väldigt tydligt i Blondies anda. Hitpotentialen i riffstarka låtar som Valley to L A och är oändlig, för att inte tala om handklappspopulismen i Real Life och faktiskt skivans allra flesta spår. 

I avslutande Shitty Ballet skalar de till att börja med bort allt utom röster och en basal akustisk gitarr för att hamra in sin poäng - ”Don’t wanna pretend it’s good when it’s not”. När sedan alla instrument brakar löst i ett crescendo med sina ljudligaste rättframhet är det verkligen ingen som behöver låtsas.  

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.