Bleached - Don’t You Think You’ve Had Enough?

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2019

Systrarna  Jessie och Jennifer Clavin har lagt bort allt vad berusningsmedel heter, och som omedelbar effekt är deras redan vassa rockmusik ännu mer fokuserad och skarp.  Ibland drar det i Sahara Hotnights powerpopiga riktningar och oftare mot snygg discopop väldigt tydligt i Blondies anda. Hitpotentialen i riffstarka låtar som Valley to L A och är oändlig, för att inte tala om handklappspopulismen i Real Life och faktiskt skivans allra flesta spår. 

I avslutande Shitty Ballet skalar de till att börja med bort allt utom röster och en basal akustisk gitarr för att hamra in sin poäng - ”Don’t wanna pretend it’s good when it’s not”. När sedan alla instrument brakar löst i ett crescendo med sina ljudligaste rättframhet är det verkligen ingen som behöver låtsas.  

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.