Det var inte så lite vi jublade när Malmömackornas mästare Scandwich aviserade att de skulle öppna en etablering i Stockholm. Vi hade länge hört om mackorna, och vid flera tillfällen åkt genom halva Sverige för att prova dem. Så i våras det äntligen dags för huvudstaden att få sig en släng av sleven, och nyetableringen visade sig till vår förtjusning att inom kort bli minst lika bra som originalet.
Vad är då hemligheten bakom Scandwich land...förlåt, framgång. Ingen, faktiskt. Krogen levererar helt enkelt matiga macken med en massa goda grejer på. Menyn består alltid av ett köttalternativ, ett vegetariskt och ett veganskt sådant. En klassiker vi har unnat oss vid ett flertal besök är Revben Östlund med bland annat kimchimajonnäs, rödkålsslaw och vitlöksrostad broccoli. Lägg till handtryckta pommes och du får hela kalaset för 135 kronor. Addera en lokal hantverksöl och du landar runt tvåhundringen för en måltid så komplett att du klarar dig en hel dag på den.
Det behöver inte vara svårare än så.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2018.