Sannas Family

Redaktion 16:45 18 Dec 2014
I september öppnades dörrarna för Sannas Family i hörnet på Östermalmstorg som tidigare besattes av Primewine Bar. Bakom den nya krogen står Susanna Rönn som tidigare tillbringat största delen av sitt arbetsliv i modebranschen på modellagenturen MIKAs. Och kanske är det delvis med hjälp av kontaktnätet från den tiden som krogen med hennes eget namn har varit fullsatt i princip sedan starten. Efter en förvirrad mejlkonversation lyckas vi slutligen få bord för ett sällskap på tre personer, i övrigt är restaurangen nästan fullsatt även denna dag. 
 
Vi inleder med en laddning räkkroketter med chilimajonnäs som är fullkomligt perfekta i utformning och smak. En krispig yta kontrasterar den saftiga insidan medan styrkan i majonnäsen är härligt väl tilltagen. Även nästa rätt i form av mangosallad med krispigt fläsk får toppbetyg sett till både smak och textur. Båda rätterna ligger eventuellt i högsta laget prismässigt, men med så pass bra finish kan vi se mellan fingrarna. Gällande ryggbiffen på spett är tyvärr förhållandet det rakt omvända. För 155 kronor får vi två pinnar med torra små köttbitar och lite shitakesvamp. Inget vi ringer hem om. Den stora gödkalvsentrecôten vi får in till varmrätt är desto bättre, och kommer med oväntade tillbehör såsom pistagenötter och gulbetor. En habil rätt även om också denna ligger i det övre prisskiktet på en knapp trehundring. För exakt samma pris beställer vi även in en mandelpotatisgnocchi med jordärtsskocka, och här är det faktiskt svårt att motivera den saftiga prislappen även om rätten förärats ganska generöst med vit tryffel. 
 
Sannas fungerar väldigt bra som kvarterskrog, och personalen är både professionell och kunnig. Det är dock stundvis för hög prisnivå sett till leveransen och vi hoppas att detta åtgärdas innan vårt nästa besök. För tillbaka, det kommer vi. 
 
 
Adress: 
Östermalmstorg 5
Telefon: 
664 66 64
Hemsida: 
Öppettider: 
mån 8–15, tis–fre 8–01, lör 12–01, sön 12–22.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!