I jakten på den perfekta lunchen infinner sig snabbt frågan: Var lunchar Patrik Sjöberg? Svaret på den frågan är Sandberg och Månsson. Är detta faktum avgörande för en restaurangs kvalitet och berömmelse? Kanske inte, men låt oss här och nu låtsas detta. Det gör ju vår stad så enormt mycket roligare och mer glamourös.
Faktum är dock att Sandberg och Månsson inte är beroende av vare sig celebriteter, höjdhoppare eller uppmärksamhet. Lunchstället på Magasinsgatan är alltjämt uppbokat och fullt . Vi är här så ofta vi kan. Orsaken är enkel. Då vi ofta flyger runt världen och testar restauranger finns inget härligare än att komma hem och äta bra, vällagad svensk husmanskost av yppersta kvalitet. Och det utan att behöva betala överpriser. På Sandberg och Månsson är det tvärtom väldigt billigt.
Och vi vill passa på att slå ett extra slag för just lunch. Vi har ju för vana att spara det fina till middag när vi vill fira något. Gå på en fin restaurang och betala 300-400 kronor för en varmrätt. Men det roliga är att samma rätt kostar hundra kronor om man tar den på lunchen. En fin fisk på Sandberg Månsson skulle kosta det fyrdubbla på Sjömagasinet. Så, varför inte fira med en trevlig lunch och spara den hemlagade falukorven till kvällsmålet hemma. Du kommer att vara miljonär redan i höst.