
I Centros gamla lokaler har Niklas Ekstedt — mer känd som Mat-Niklas — klivit in och gjort en total makeover på både lokal och meny. Inredningen är helt kockobananas! En skärrad Hannes Dükler har beskrivit stilen som Carl Larsson i pastell. Och visst är det lite som när man som barn försökte bygga ett rymdskepp av ohyvlade plankor — futuristisk allmoge. Personligen tycker jag att det är bedårande, men interiören är uppenbarligen minst lika kontroversiell som Pontus motivtapet.
Även menyn är en modern tolkning av svenska 1900-talsklassiker. Speciellt kontroversiell är den däremot inte. Alla jag känner som ätit på 1900 har varit överens om att maten varit riktigt, riktigt bra. Givetvis är det närproducerat (åtminstone svenskt) och ekologiskt som gäller. Här finns en finfin kalops, en förträfflig råbiff, en sallad med gotländsk tryffel och en egen tolkning av tunnbrödsrullen (2007 års populäraste rulle att tolka, verkar det som). Och man kan få våfflor till dessert.
Bardelen är väl tilltagen, men jag kan inte låta bli att undra över vilka som kommer att hänga här. Vid vårt senaste besök var det tämligen tomt i baren, trots sen fredagskväll.
Stad:
Lokal: