Köttbaren

Redaktion 16:00 13 Oct 2011



Vid första anblicken ser Köttbaren till mångt och mycket ut som ännu en av Melker Anderssons konceptkrogar. Personalen har slaktar-kläder, det hänger slaktkrokar i taket och köttstycken frontas stolt i charkdisken som möter dig precis innanför dörren.

Ja visst är det konceptuellt, men Köttbaren verkar ha hittat en nivå som gör att det på samma gång känns personligt. Till stor del beror det på den trevliga personalen. Inom fem minuter har vi hälsats välkomna av två, förvisso extremt lika men ändå inte identiska, personer. En tredje visar oss till bords och strax därefter får vi också något att dricka.
På en griffeltavla i ena änden av lokalen har någon krafsat ner kvällens meny, för den varierar dagligen. Här ryms klassiker som pölsa och oxfilé Pelle Janzon tillsammans med hemstoppad korv och charkbräda. Vi fastnar för fläskmackan bbq pork sandwich för blyga 130 kronor och dagens långkok som visar sig vara en chili. Båda rätterna kommer inte bara in på momangen utan serveras också med trevliga tillbehör som krämig cole slaw, fredagsmysiga potatischips och inlagd gurka. Överlag känns allt vällagat och precis så lagom utformat som man vill att rätter på en barmeny ska vara.
Det enda du egentligen bör undvika att beställa är oxryggen av Black Angus som utan vidare konkurrens är den dyraste köttbiten på menyn. Inte nog med att den kostar nära nog dubbelt så mycket som den näst dyraste rätten, den tar dessutom minst 40 minuter att tillaga och ibland ännu längre beroende på hur mycket kockarna på Grill har att göra för tillfället. Framför allt är den inte särskilt upphetsande. Men denna köttbit är å andra sidan undantaget som bekräftar regeln på Köttbaren. Vi inbillar oss att restaurangen har infört denna på menyn till viss del för att belysa prisläget hos de andra godbitarna. För inte känns det minsta farligt att betala 115 kronor för italienska kalvbullar om man jämför dem med ryggen.
Att Köttbaren utger sig för att i första hand vara en butik tar vi slutligen med en stor nypa salt. Det ligger närmare till hands att se detta som ett genidrag av Melker som brottats med att hitta en lösning på hur alltid fullsatta Grill ska ta hand om sina drop in-gäster. Bra Melker, nu har du den.
                       
Öppet: mån–tor 18–01, fre–lör 15–01. Prisnivå: varmrätter 85–295 kr.

Adress: 
Tegnergatan 32
Telefon: 
505 244 26
Hemsida: 
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!