Knut har ynglat av sig på mer än ett sätt. Dels på det sätt att krogens grundare Martin Sjölanders morfar faktiskt heter Knut, men också att restaurang Knut vid Odenplan har fått ett syskon på Regeringsgatan i form av Knut Bar.
Restaurangen har som ambition att presentera norrländska specialiteter för den kräsna stockholmspubliken, på ett stockholmskt sätt. Detta görs i form av tunnbrödspizzor med kantarellmajonnäs och lingonketchup, norrländsk öl och suovas.
Vi inleder konceptpliktigt med en Norrlandstallrik bestående av delikatesser som jämtlandsost, sik med löjrom och torrsaltat rökt renkött, eller suovas. Konstellationen för 175 kronor är fullt godkänd. Rödingen som kommer därefter är däremot en ganska trist historia. Inte trist som i Sundsvallsbranden 1888-trist, men tillbehör som blomkål och brynt smör lyfter inte denna tämligen smaklösa rätt för 245 kronor avsevärt.
Då är tunnbrödspizzan desto vildare i smaken. Vi provar en "Källarne" med rökt skinka, spenat, Västerbottenost och pumpa för 155 kronor. Detta är också den klart mest prisvärda rätten totalt sett. Det är nog också för just denna pizza, och lite öl från Höga Kusten, du ska besöka Knut Bar. Då visar krogen sig från sin bästa sida.