Foto: Martin Henningsson.

Knut Bar

Redaktion 10:11 5 Dec 2016

Knut har ynglat av sig på mer än ett sätt. Dels på det sätt att krogens grundare Martin Sjölanders morfar faktiskt heter Knut, men också att restaurang Knut vid Odenplan har fått ett syskon på Regeringsgatan i form av Knut Bar. 

Restaurangen har som ambition att presentera norrländska specialiteter för den kräsna stockholmspubliken, på ett stockholmskt sätt. Detta görs i form av tunnbrödspizzor med kantarellmajonnäs och lingonketchup, norrländsk öl och suovas. 

Vi inleder konceptpliktigt med en Norrlandstallrik bestående av delikatesser som jämtlandsost, sik med löjrom och torrsaltat rökt renkött, eller suovas. Konstellationen för 175 kronor är fullt godkänd. Rödingen som kommer därefter är däremot en ganska trist historia. Inte trist som i Sundsvallsbranden 1888-trist, men tillbehör som blomkål och brynt smör lyfter inte denna tämligen smaklösa rätt för 245 kronor avsevärt.

Då är tunnbrödspizzan desto vildare i smaken. Vi provar en "Källarne" med rökt skinka, spenat, Västerbottenost och pumpa för 155 kronor. Detta är också den klart mest prisvärda rätten totalt sett. Det är nog också för just denna pizza, och lite öl från Höga Kusten, du ska besöka Knut Bar. Då visar krogen sig från sin bästa sida. 

Adress: 
Regeringsgatan 77
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11-00, fre 11-01, lör 17-01
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!