Om vi tänker oss att Halv trappa plus gård släppte sitt koncept med kinesiskt gourmetkäk och istället serverade kottar och sten - hade vi fortfarande gått till Halv trappa plus gård? Kanske. Av rent terapeutiska skäl. Och då tänker vi inte bara på Erik Videgård, stans trevligaste krögare. Vi tänker på den service som bara kan liknas vid en tomteverkstads effektivitet. Allt är synkroniserat och proffsigt och vänligt och artigt. Vi har inte varit på alla Stockholms krogar i år, så vi kan inte med full säkerhet säga att Halvtrappa, med sin nuvarande laguppställning, har den allra bästa servicen, men det är en god gissning. Dålig service är faktiskt värre än dålig mat. Vi har ätit perfekt finmat som burits fram av idioter, och vips är kvällen förstörd. Men på Halvtrappa får vi i det närmaste perfekt mat - det är faktiskt svårt att veta hur det ska smaka eftersom många rätter för oss är obekanta, men tja, det smakar ju väldigt bra - serverad av genier. Menyn på Halvtrappa har utvecklats en del på sistone. En hel del rätter har tillkommit, såsom kyckling- och manetsalladen. Dessutom har man börjat servera vad man kallar för sichuan hot pot, som skulle kunna beskrivas som ett slags kinesisk fondue. Det är roligt att se att Halvtrappas ambitiösa vurmande för genuin kinesisk matlagning inte bara var en nyck, samt att tillströmningen av gäster som vill smaka på koppärriga mamma Chens tofu aldrig sinar.
Halv trappa plus gård
Stad:
Lokal: