Green Matmarknad

Redaktion 15:09 16 May 2012

Alldeles intill Turning Torso huserar numera Green Matmarknad med både en butik och en restaurang. I restaurangen kan man käka alla dagens måltider och särskilt under lunchen är det hektiskt. Lokalen är inredd med industribord av trä och stål, rislampor i återvunnet papper och udda trästolar. Det är en snygg mix av modernt och dåtida, ett ställe man gärna stannar länge på.

Vi ber om ett riktigt gott vin att börja kvällen med, får in husets röda i Ikea-glas och blir inte särskilt imponerade. Greens egen ekologiska lager bjuder däremot på mer, den är något bitter och en perfekt törstsläckare.

På Green kan man välja på stora eller mellanstora rätter, vi testar några från varje kategori. Vi gillar att man för en prisvärd peng kan få två-tre rätter till middag. Den rökta anksalladen är underbart smakkomponerad, det salta, rökta köttet bryts fint mot en klick färskost och en bit picklad pumpa. De rostade pumpafröna hade dock gärna fått vara skalade, de irriterar mest i munnen. I en annan rätt får vi kylskåpsgamla tomater i en salsa med lite koriander. Moules marinièren kommer i en krämig buljong som doftar rotfrukt och lök – gott, men inte så att man tappar andan. Det är inte helt tydligt vilka ingredienser på menyn som är ekologiska och bara en av rätterna är vegetarisk, den med betor och chèvre. Kvällens efterrätter blir vår favorit – rabarberkompotten är som en smekning på årets soligaste dag. Efterrätten med banan, vanilj, kondenserad mjölk och chokladcrème är en barndomsklassisk smakkombo i lyxigt paket.

I ett hörn står en vinautomat, en vuxenvariant av mjukglassmaskinen som finns på Jensens Bøfhus. Den är tyvärr avstängd för kvällen men vi ger ändå ett extra plus för det. Green satsar på ekologiskt både vad gäller mat och dryck, men för att vi ska vilja återkomma hade vi velat känna mer passion från både kök och servis. Just ikväll var det bättre glöd i den fejkade brasan intill vårt bord. 

 

Öppettider: 
mån 08–19, tis–tors 08–21, fre 08–22, lör 09–22, sön 09–19.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.