Foto: Martin Henningsson.

Duvel Café

Redaktion 01:32 5 Apr 2017

Med 17 år på nacken har Duvel Café gjort sig ett namn som en av Vasagatans absoluta långkörare. Vi bestämde oss för att besöka krogen för en lördagslunch av den finare skolan. 

Vi inleder med en rejäl näve rökta räkor med citronmajonnäs och rostat bröd för 150 spänn. Det räcker gott och väl för två personer som förrätt, och smakar som rökta räkor med citronmajonnäs – av en kvalitet som lever upp till ryktet.

Till varmrätt beställer vi ankbröst (275 kronor) respektive Biff Rydberg (365 kronor), där den senare visar sig vara den stora behållningen. Faktum är att den är nästintill perfekt både i tillagning och sett till de klassiska tillbehören brässerad lök, stekt potatis, senapsgrädde och äggula.

Allt är överlag oklanderligt vällagat och kommer i rejäla, näst intill groteska, portioner. Och även om det inte är något överraskande du ringer hem och berättar om blir vi både mätta och synnerligt belåtna. 

Gammal visar sig än en gång var äldst, på ett bra sätt, och Duvel Café gör fortsatt sin grej som de har gjort de senaste 17 åren. Vårt genomgående slutbetyg är att krogen överlag är väldigt...pålitlig. 

Öppet: mån 11-23, tis-tor 11-24, fre 11-01, lör 12-01

Adress: 
Vasagatan 50
Hemsida: 
Öppettider: 
duvelcafe.se
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!