City Pub

Daniel Eriksson 16:12 10 Jul 2009

Tänk dig att du befinner dig i den amerikanska södern. Tänk dig att du befinner dig i Louisiana. Det är hett och du svalkar dig i ett närliggande vattendrag. Plötsligt dyker en alligator upp ur vattnet och gör ett utfall mot din nästipp. Vad gör du? 1. Bjuder honom på en Nogger. 2. Dresserar honom och säljer honom till en cirkus. 3. Knäcker nacken på bältdjuret, flår den och tar till vara köttet. Den nye cajunkocken på City Pub, Peter, skulle definitivt välja det sista. Han har nu nämligen ett par kilo alligatorkött i frysen på restaurangen vid Lorensbergsgatan ett stenkast från Avenyn. Du borde skynda dig hit innan det tar slut.
Peter representerar det så kallade cajunköket. Cajunköket har sitt ursprung i sydfrankrike. Därifrån utvandrade fransmän på 1600-talet till Nova Scotia i Canada, då kallat Acadie. När landet erövrades av engelsmännen valde många att fly. De fann med tiden sin nya hemvist i träskmarkerna och längs vattendragen i Louisiana. Indianerna som bodde här döpte de nyinflyttade från Acadie till cajuns. Fransmän, spanjorer, indianer och invandrande afrikaner har bidragit till att skapa ett levande och spännande kök, som tillvaratar Söderns farmartraditioner och resurser. Och City Pub-Peter bemästrar konsten med den äran. Han gör något unikt i Göteborg, och det med fina råvaror som tonfisk och alligator. Puben har också en nyöppnad och mycket trevlig uteservering för grillning och mysiga sommarkvällar. Något undanskymd ligger City Pub, men du borde upptäcka den redan i dag.

 

Öppettider: 
mån–lör 17–sent.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!