Foto: Thomas Wal.

Krogrecension: El Barrio

Redaktion 10:54 8 May 2018

Gänget bakom M2, M3, Magnus & Magnus eller vad de nu heter kände att det var dags för något nytt på Magasinsgatan. Nytt för dem men inte för göteborgarna. Koncept med fokus på street food från Sydamerika har göteborgare matats med i ett flertal år nu. Vad gör att El Barrio sticker ut i mängden? Inget. 

Magasinsgatan är som ett åskväder medan de närliggande gatorna är lugnet före stormen. Där är det folktomt men här på tvärgatan till Kungsgatan sitter folk under värmelampor och sippar på sin öl medan andra ramlar ut lite för vingliga. På El Barrio är det färgglatt. Lite har ändrats sedan de gick från Magnus och Magnus till El Barrio. Men mycket är faktiskt sig likt från den tidigare restaurangen.

Längst in mot väggen gjord av dörrar sitter mina vänner och väntar. De har beställt in varsin öl. När jag slår mig ner förklarar de att halva menyn inte går att beställa. Istället för en hel meny får vi välja mellan fyra olika sorters tacos. Efter att ha tagit tag i den före detta Paradise Hotel-deltagaren, tillika servitör, för att fråga vad som står på får vi förklarat att det bara är en kock som jobbar idag istället för två. På grund av manfallet har inte kocken i fråga hunnit preppa så mycket som hade behövts. 

Trots att det inte står vad de olika tacosarna innehåller förutom själva proteinet bestämmer vi oss för fisk, vegetarisk och fläsk. Som “sides” blir det sötpotatis pommfritt med manchego ost och guacamole. För att endast satsa på latinamerikanska rätter är guacamolen inget vidare och nachochipsen, som de kallar tortillas, smakar som Santa Marias egna. Tacosen är inte någon höjdare den heller. Fisken smakar inget. Detsamma gäller tacosen bestående av fläsk. Den riktiga smakexplosionen står förvånande den vegetariska för. Frågan vad den innehöll förutom svamp och troligtvis halloumi kvarstår. 

Den fd. Paradise-deltagaren dukar av vårt bord och där någonstans bestämmer vi oss för att resan till den svenska versionen av sydamerikas mat får ha sitt slut. El Barrio bidrar inte med något nytt till Göteborgs krogvärld. Det känns som om de kommer med konceptet tre år för sent för att någon ska springa in jublandes. 

Adress: 
Magasinsgatan 8
Hemsida: 
Öppettider: 
Tis–fre 17–23, lör 17–22.
Stad: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!