Krogrecension: At Park

Redaktion 11:21 6 Mar 2018

Götaplatsgruppen har under de senaste åren expanderat något ofantligt med kocken Stefan Karlsson i spetsen. Under hans vingar finns bland annat de hajpade restauranger Toso och Mr. P. Senast öppnade At Park på en av Göteborgs mest anrika restaurangadresser.

Som så många gånger innan ramlar jag in genom dörrarna för att möta mina bästa vänner lite för sent. Efter några minuter av pinsamt vacklande fram och tillbaka i väntan på hovmästaren upptäcker jag att de tre redan sitter vid ett bord långt in i den murriga lokalen. Jag bestämmer mig för att trotsa de hyfs jag lärt mig och går rakt igenom lokalen till deras bord.

Jag möts av rätt bistra miner. De förklarar att de redan suttit här i närmare tjugo minuter och suktar verkligen efter att få beställa något att dricka. Cirka tjugo minuter till går tills jag mer eller mindre rycker tag i en servitris och ber om att få beställa. Bemötandet är inte det trevligaste. Hon sneglar snabbt över sin axel som för att se om det är någon annan som kan ta det. Eftersom tiden har gått har vi redan bestämt vad kvällens mat blir.

Köket är inspirerat av svenska råvaror med en sydeuropeisk touch. Vid vårt bord är det den färglösa torskryggen med vita rotfrukter, ansjovis, brödsmulor, vitt vin och ostron (295 kr) samt skaldjurssoppan (160 kr), skaldjurspastan (255 kr) och handrullade köttbullar (185 kr) som lockar mest. En tumregel vi alla har burit med oss från uppväxten bland små fiskebyar är att vitt vin fungerar bäst till fisk så det beställs in.

Till vår förvåning kommer, den inte så intresserade, servitrisen tillbaka med maten inom en rimlig tid. Min soppa, som hälls upp ur en handgjord keramikkanna, skulle jag mer kalla en fisksoppa. Då endast fonden är baserad på skaldjur. De andras rätter är dock bra. Pastan tar hem kvällens guldmedalj.

Strax efter att vi har tagit sista tuggan är en ny servitris framme vid vårt bord och dukar snabbt av. En känsla av ovälkommenhet sprider sig mellan oss och vi bestämmer oss i samma veva att hoppa över “kaffe och kaka”.  Istället försöker vi få ögonkontakt med någon som kan ta betalt av oss. Efter en lång tid av ytterligare väntan, beslutar vi oss för att gå därifrån.

Väl framme vid hovmästarens “plats” upptäcker vi att alla fem som hade hand om servicen denna kväll står och hänger över en dator. Återigen får vi be om den enkla service som ska finnas på restaurang.

I en värld där tid är pengar fungerar tyvärr inte At Park som det var denna kväll. Servicen var den sämsta jag har varit med om på ett väldigt bra tag – och det är ju trots allt A och O när du går ut och äter.

 
Adress: 
Kungsportsavenyn 36
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–tor 11:30–01, fre 11:30–02, sön 13–22.
Stad: 
Lokal: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Bang Matbar

Hål-i-väggenhaket är både en bar och restaurang med fullt av folk när Nöjesguiden stiger in.

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!