Bild för Sofia Petersen

Sofia Petersen

De nya silikonblondinerna

Utan drama ingen tv. Och ju mer händelselöst ett format är i sig självt, desto större egon behövs för att elda på innehållet. Vem orkar se en dokusåpa utan en uppmärksamhetstörstande, sönderblekt byst-Lisa från småstaden, liksom?

Stoppa showen!

I december är det ett evigt tjatande om julbord. För eller emot, traditionellt eller nytänkande och allt däremellan. Oavsett inramningen, verkar julbordet vara ett obligatorium för varje stort och medelstort företag.  Vissa arrangörer nöjer sig inte med att tillhandahålla 159 sorters sill och 317 syltor, utan toppar det hela med show. En gång har jag varit på en sådan show. Det var så vidrigt dåligt att jag inte ens orkar raljera över det. Och det sjuka är att det är bisarrt dyrt!

Detta visste du inte om teaterns sjuka värld

På Nöjesguiden ska vi blicka framåt och inte gräva ner oss i dåtid. Vi har fingret på pulsen, örat mot marken och ögonen fästa vid horisonten. Så tro på mitt ord när jag säger att det här är en engångsföreteelse. Malmö Stadsteater firade nyligen 200-årsjubileum och det förtjänar att lyftas fram. Om inte annat för att en tillbakablick understryker vilken sjuk, knäpp och skön värld teatern är. Visste du till exempel att…

Två, tre eller 117?

Det finns en hel del oskrivna regler på teatern. Går man ofta på teater, eller för den delen dans och opera också, vaggas man bara in i dem och hakar på utan att reflektera vidare. Men har man, som jag gärna har, med sig någon som inte så ofta frekventerar föreställningar av nämnda slag, blir man på nytt medveten om överenskomna beteenden och mönster.

Grattis, Västra hamnen!

”Ett hus för de alternativa, en scen för de udda och en plats i soffan för dig”. Något har hänt med före detta Amore, vid klaffbron i hamnen. Som en fågel Fenix har ett nytt hus, bildligt talat, rest sig upp ur askan av Amore, D’Nye, Lilla Jamaica, Instead of Home och gud vet vilka mer namn. Nu heter huset Kong rätt och slätt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!