Stigbergets varslar personal

Redaktion 11:06 8 May 2023

Hantverksbryggeriet säger upp var tredje anställd. 

Ett av Sveriges största hantverksbryggerier Stigbergets säger upp 14 av sina 35 anställda. Åtta personer i produktionen sägs upp samtidigt som företaget lägger ner säljavdelningen.
– Det är någonting som vi har sett behovet av under en tid men försökt undvika. Vi har försökt spara in på andra områden. Men det fortsätter att se ganska skakigt ut framåt och därför tvingas vi till det, säger medgrundaren och delägaren Nils Hultkrantz till Göteborgs-Posten.

I samband med uppsägningarna lägger bryggeriet även ned sin produktion på Ringön vilket innebär att all öl i fortsättningen kommer att bryggas på den större anläggningen i Partihallarna. 

Stigbergets bryggeri grundades 2012 då ville brygga öl till den egna krogen Kino på Hagabion. Företaget har emellertid under sina dryga tio år i branschen växt till en av de viktigaste spelarna inom hantverksöl. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens senaste hotellkomplex, ute på Lindholmen, ligger restaurang Fei. En kinesisk tillflyktsort med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Byggherren till fastigheten som restaurangen och hotellet ligger i är den kinesiska biltillverkaren Geely, mångårig ägare till Volvo. Med en ambition om att skapa en kinesisk restaurang i absoluta toppklass, öppnade ägarna upp plånboken på vid gavel och importerade både stora delar av inredningen, samt några enligt utsago, riktigt vassa kinesiska kockar.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.