Foto: Hateff Mousaviyan

Resultat: Guide Michelin Nordic Cities 2016

10:14 24 Feb 2016

Stjärnregn över en drös svenska restauranger när Guide Michelin avslöjade vilka nordiska krogar som föräras med nya stjärnor i år.

Gräddan av nordens matscen samlades på onsdagen för att ta del av Guide Michelins presskonferens på Hotel D'Angleterre i Köpenhamn. De största svenska utropstecknen från tillkännagivandet var det faktum att både Daniel Berlin och Fäviken lyckades komma med i Guiden efter år av kritik från press och kollegor. Sistnämnda Fäviken fick dessutom inte bara en, utan två (!) stjärnor.

Här är de svenska restauranger som fick nya stjärnor:
Sushi Sho, Stockholm*
Upper House, Göteborg*
Borgholm, Borgholm*
PM & Vänner, Växjö*
Daniel Berlin, Skåne Tranås*
Fäviken Magasinet, Åre**

Här är de danska restauranger som fick nya stjärnor:
Geranium, Köpenhamn***
Kadeau, Bornholm*
Frederiksminde, Præstø*
Henne Kirkeby Kro, Henne*
Kong Hans Kaelder, Köpenhamn*

Här är de norska restauranger som fick nya stjärnor:
Maaemo, Oslo***
Kontrast, Oslo*
Re-Naa, Stavanger*

Förutom stjärnorna delades även nya bib gourmand-utmärkelser (restauranger som erbjuder vällagad mat till ett rimligt pris) ut till Nook (Stockholm), Somm (Göteborg) och Smalhans (Oslo).

Michelin Nordic Guides app kan laddas ner gratis till Iphones och Android. Den fysiska Michelin Nordic Guide 2016 finns också tillgänglig hos välsorterade bokhandlare från fredagen den 26 februari 2016.

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!