Restaurangkedja bojkottar Oatly

14:56 26 Sep 2019

Mackkedjan har fått nog.

I ett pressmeddelande med rubriken "Scandwich bojkottar Oatly för all evig framtid" meddelar Scandwich att de... kommer att bojkotta Oatly för all evig framtid. Restaurangen skriver att de inte längre kan knyta näven i fickan under tystnad efter Oatlys "svårt patetiska" kampanj Spola mjölken.

"Vi kan inte längre acceptera att det ena storföretaget efter det andra annekterar och kapitaliserar på ord, värderingar och strömningar som traditionellt sett varit förknippat med organisationer och människor som jobbat mot humanitära mål utan monetära vinstintressen. Oatly är det perfekta exemplet på ett företag som gjort denna förkastliga taktik till sin", skriver de.

Från och med nu kommer Scandwich alltså sluta servera Oatly på sina restauranger, som finns i Stockholm och Malmö.

"Missförstå oss rätt nu. Detta är inte inlägg i världens minst intressanta ”debatt” – som Oatly för övrigt skapat – om Mjölk vs Havremjölk. Hahaha vuxna människor som pratar om mjölk. Nej, detta är ett inlägg i den icke existerande debatten varför vi helt plötsligt befinner oss mitt i ett paradigm där företag tillåts kapitalisera på någon sorts förvriden version av idén om Godhet. Det är också ett inlägg i den icke existerande debatten om hur mycket det suger att leva i en tid där integritet helt fallit ur vårt kollektiva medvetande", skriver de.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!