Den 6 maj serveras de första hummerschnitzlarna på Nybrogatans nya botiquehotell och restaurang.
Hotellrestaurangen på Villa Dagmar drivs av stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson som till vardags också driver Aloë. På Villa Dagmar vill de lyfta fram smaker från hela Medelhavet, och menyn har influenser från Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika.
Rätterna är av mellanstorlek och kommer i huvudsak från det maritima och det gröna köket.
– Våra ledord är inkluderande, samtida och äkta. Det finns ett stort utrymme för lekfullhet och inspiration, vilket gör det möjligt för oss att vara kreativa och addera nya smaker och rätter på menyn, säger Daniel Höglander.
Några exempel från menyn är hummerschnitzel med pikant sås och melon, pizzeta med lamm samt hummus extraordinaire. Utöver restaurangen finns även en mat- och vinbar på piazzan, där smårätter som tilltugg till vin och cocktails serveras.
– Villa Dagmar liknar inget vi tidigare har gjort. Tillsammans med Villa Dagmar har vi satt en organisk struktur för att allt ska fungera dygnet runt, alla dagar om året. Ansvaret gäller hotellets alla delar så som restaurangen för frukost, lunch och middag, mat- och vinbaren, takeaway, butiken och roomservice, säger Niclas Jönsson.
Villa Dagmar är ett systerhotell till Diplomat och erbjuder 70 rum varav ett par är sviter.